sábado, 16 de junio de 2007

Els cinc elements


Ho diu l'escrivent de filosofia baratera i si ho diu l'escrivent de filosofia baratera, és que la cosa va a missa. O no ? De la mateixa manera que a cada mà hi ha cinc dits: el polze dit pulgar en "la lengua del imperio", l'index,el major ( anomenat també "corazón" pels bruixots forasters o xarnegos), l'anular i el menull, hi ha en el món cinc elements.
El primer element és el foc que escalfa el cor dels homes i també de les dones. Gràcies al Yan i al Yin del foc, l'home atreu atreu la dona i la dona a l'home.
Consequència del primer element és el segon o sigui, la mateixa terra, la qual ens recorda no descuidar l'estòmac.Ara això sí sense passar-nos. Menjar per viure però no viure per menjar.
Del segon element surt el tercer o sigui el metall. Si és d'or o d'argent, el metall serà preciós; ara si es tracte de coure o ferro, la cosa canvia. El metall ressona com l'aire que penetra dintre els polmons. Pam ! Pam! Bum ! Bum!
L'aigua és el quart element que serveix per refrescar les idees, renta sa roba bruta i purifica sobretot els ronyons.
I el darrer és la fusta, que serveix per encendre el foc i té un fetge com unes cases per començar altra volta la sinia.
Qué! Vos estic xerrant xinés ? Doncs sí. Així ho veuen a la Xina i no hem d'oblidar que, els xinesos inventaren la pólvora abans que, Tófol Colom,descobrís les Amèriques.

No hay comentarios: