sábado, 16 de junio de 2007

Els 7 primcipis de l'Univers


Creieu-me,benaurats lectorets i lectoretes de la vila gran, vos parla l'escrivent de la filosofia baratera que, quan era jovenet, aprengué l'a,e,i,o,u davora una soca de garrover, on diuen que, fa cent anys, un vicari trobà aquell cap de mort d'una rebasavia que mostrà damunt la trona.
Set són els sagraments...I set, els pecats capitals ensenya la Santa Mare Església -que és católica,aposdtólica i romana. Per no ser manco, l'Univers, té set principis.
El primer està en el cervell i és diu MENTALISME. Vida, matèria o energia, és igual. Qui perd el cap, per el Nord.
Després vé el principi de CORRESPONDÈNCIA qui ell és -no voldria agraviar les "beates" encara no beatificades- com l'hostia que el capellà ens dóna a missa. El pa torna cos i sang. No ho veïem però ho hem de creure. I si no ho creïm pitjor per noltros. Hi ha moltes coses que no veïm ni coneixem i no per això deixen d'existir.
La VIBRACIÖ a continuació fa que el positiu s'aplegui amb el negatiu. No m'estranya que el "6" i el "9" saltin com xispes en trobar-se plegats. Endavant o endarrera han de botar el "7" i el "8".
POLARITAT és el quart principi. Tot és dual com el dia i la nit o la claror i la fosca. El Bon Jesus és bon Jesus perquè el dimoni és dimoni, Sempre hi ha una diferència i la diferència confirma la regla.
Sense dones no hi hauria homes i, les dones ( ja m'enteneu, si Ai fills meus dolços, serà questió que sortiguem un poquet del niu. O no sabeu que la Sagrada Escriptura diu (Gènesi s IV): " El Pare Adam conegué la Mare Heva i, ella, tengué Caïn que les feu passar de Caïn"- Quan el va veure n¡ Heva va dir: " Per mor de Déu ha arribat el macle. Quin gust és aquest.". L'Heva va tenir l'Abel qui el pol oposat del seu germà.
El principi de RITME ho diu la mateixa paraula. Tot és mou, tot canvia i tot queda al seu lloc. Una passa endavant,una endarrera o sigui una teva i una meva, va dir el serrador de Ca Mestre Elies.
Després ve la CAUSA I EFECTE qui fan honor al sisè ensenya que no passa res si sabans no hi ha un motiu,Auè voleu que vos diguim jo pens sempre en el mateix. ( Això serà degut al perfum de les soques de garrovers)
Per de prompte no conec cap mort que mori.:Moren els vius, I els pares son la dels fills; qui ells logicament són l'efecte. De tal palo tal astilla., diu el refraner castellà.
I per cloure tenim el principi de GENERACIÓ . O sigui que ningú torna. Uns venen i altres va

No hay comentarios: