sábado, 16 de junio de 2007

Els 7 pecats capitals de la solfa positiva

Es la foto més expressiva del que l'orde establert internacional enten per luxuria i aquesta foto d'un coit vos escandalitza. Als evengelis cristians hi ha unes referències ben paleses als fariseus i als sepulcres blamquejats. Vos aconsello de prendre bona nota de les matreixes.

Diu el refraner espanyol. " Todo es del color del cristal con que se mira". L'escrivent de filosofia baratera per servir.vos i sobretot per servir-se a si mateix creu que això tant es pot aplicar a les coses bones com a les dolentes, Tot depen com ho volem veure.
Per exemple la doctrina de la nostra Santa Mare Església Catòlica Apostpolica i Romana ensenya ( punt 1.849):
" El pecat és una falta contra la raó, la veritat, la consciència recta; és faltar al vertader amor per Déu i pel proisme, a causa d'una pervertida affecció a cert bens. Fereix la natura de l'Home i atempta contra la Solidaritat humana. Se'l defineix com una paraula,un acte o un desig contrari a la llei externa".
Segons aquesta mateixa doctrina ( punt 1.866) existeixen 7 pecats grossos, anomenats també capitals. Es tracta de la Sobèrbia, de l'Avaricia,de l'Enveja, de la Ira, de la Luxuria, de la Gola i de la Peresa.
L'escrivent - que és un dels més grossos pecadors per cada un dels pecats abans esmentats - tot i que respecta,estima i acata aquesta Santa Doctrina i no pensa contradir el que manin el Sant Pare de Roma, el Bisbe de Mallorca i al Rector del poblet seu ( tant a ells personalment com als seus successors) creu que la Sobèrbia com l'Avaricia,l'Enveja,la Ira,la Luxuria,la Gola o la Peresa se'n pot treure bon profit i a cada nota negra veure-li el seu punt blanc.
Aixi que, alè, meam cantem plegats: " Damunt el Calvari, morireu ...".
DO- Sobèrbia- L'escrivent és creu el Rei del Món. Si un ho pensa bé tothom és rei del seu propi món.
RE - Avaricia - L'escrivent ho vol tot per ell. I què ! No me direu , desinteressats, amics i amigues que ara no voleu res per vosaltres.
MI - Enveja - L'escrivent li agradaria tenir la fortuna d' En Verga. A voltros també no vos agradaria tenir la fortuna d'un multimilionari. A si l'escrivent mateix fos un multimilionari, segurament les senyoretes i senyores casadores de la vall i del poblet no farien tant el desmenjat amb talent.
FA - Ira - L'escrivent s'enfada. Què no vos enfadau voltros quan vos fan enfadar?
SOL - Luxúria - L'escrivent és un p.t.r.o. com el padri. Res a dir ? "Quia pulvis es et in pulverem revertatis", deia el capellà Ganxo el dimecres de Cendra. Això en foraster , es tradueix per " Eres polvo (o vienes del polvco) y en polvo te convertirás ( o al polvo volverás).
No vos agrada a vosaltres respectables lectores assaborir un caramelet, de tant en tant ?
Ah! El teniu a casa vostra. Doncs enhorabona! El Bonjesus el conservi en companyia vostra molts anys.
L'escrivent de la fillosofia baratera, ell, no té aquesta sort; si la tengués no aniria a cercar les maduixes on les persones virtuoses diuen que no han d'anar.
LA - Gola - L'escrivent de la filosofia baratera li agraden els pastissos i llepolies. Menjar massa fa mal a la panxa i no menjar res en pot donar al capet.
SI - Sí - L'escrivent de la filosofia baratera fa poca feina i s'aixeca tard. L'heu de mantenir vosaltres? No!
Doncs bé que fa ell.
DO. (Un darrer pic que ja hem aribat dalt el darrer escaló) Per Sant Joan s Per'aixcecà a l'alba ,aquell dia; el moro Replega
li foté la cartera.
Aixi que no tot és bo i tampoc tot és xerec. El cami és per tots igual. Triem la sortida de la cursa i no errem la porta.

No hay comentarios: